KOMPANIJA


O KOMPANIJI

O KOMPANIJI

DOO ZA PRERADU I KONZERVISANJE RIBE ALPIS KOVIN
Matični broj 08135495
PIB 102060295

Alpis doo Kovin je moderna kompanija u kojoj se poštuju svi principi savremenog poslovanja, a proizvodnja zdrave hrane u skladu sa standardima u prehrambenoj industriji i stalne inovacije u različitim proizvodima, osnovni su ciljevi preduzeća.

Fabrički brend naše kompanije je sardina MEDITERAN sa izuzetnim nutritivnim svojstvima, a koja se proizvodi u četiri varijacije: kao sardina u biljnom ulju, u sopstvenom soku, sopstvenoj salamuri sa kriškom limuna i paradajz sosu.

Kompanija ima u ponudi i uslužnu proizvodnju sardina prema zahtevima klijenata u njihovoj brendiranoj ambalaži, takodje u četiri varijacije.

Alpis doo Kovin nabavlja sirovinu samo iz Jadranskog ribolovnog područja od isključivo pouzdanih dobavljača, a smrznuta sitna plava riba se prima cela očišćena ili neočišćena sa utrobom. U toku prijema obavlja se kvantitativna i kvalitativna organoleptička kontrola. Pri svakom prijemu ribe uzima se uzorak za analizu koji ispituje ovlašćeni institut.

PROIZVODNI PROCES:

Proces proizvodnje počinje odmrzavanjem sirovine, vizuelnim pregledom sardela i ređanjem u plastične kasete gde se vrši automatsko ukutijavanje, zatim se vrši toplotna obrada, dodavanje soli i ulja, a svaka konzerva se puni sa 5-7 komada sardina.
Napunjene konzerve se upućuju na zatvaranje duplim šavovima. Konzerve se mašinski zatvaraju, slažu u korpe i prebacuju u autoklav na proces sterilizacije.
Posle završenog procesa sterilizacije konzerve se upućuju na završno pranje i pakovanje.

Dnevno proizvodimo oko 40 000, što je na mesečnom nivou preko 800 000 konzervi sardina u biljnom ulju.

Izvoznici smo u zemlje regiona, a od septembra 2020. i u zemlje Evropske unije od kada smo ponosni vlasnici dozvole za izvoz (kontrolni broj 06031) i u te zemlje.

Sistem zdravstvene bezbednosti proizvoda – HACCP plan se primenjuje u našem proizvodnom pogonu od prijema sirovine do dostave gotovih proizvoda.

Želja nam je da postanemo prepoznatljiva i konkurentna firma koja posluje na svetskom tržištu i proizvodi široku paletu sardina.

U interesu nam je da naši potrošači budu zadovoljni, zato se trudimo da radimo na stalnom poboljšanju i usavršavanju proizvodnje kojom se bavimo.