PROIZVODI


SARDINE

SARDINE

Po svom nutritivnom sastavu sardina spada među visokovredne namirnice. Nju odlikuje visok sadržaj belančevina koji se može uporediti sa količinom sadržanom u mesu, s tim što se belančevine iz ribe mnogo lakše podnose i bolje apsorbuju kao hranjive materije. Uz makronutrijente, sardina je bogata vitaminima i mineralima kao što su B vitamini, vitamin A, vitamin D, kalcijum, gvožđe i u manjim količinama jod, selen, fosfor i magnezijum.

Veoma je značajan sadržaj B-kompleksa u sardini, koji je neophodan za normalno funkcionisanje nervnog sistema, kao i kombinacija kalcijuma i vitamina D, koja je potrebna deci u razvoju i starijim osobama za održavanje zdravlja kostiju. Retko koja namirnica sadrži ovako bogat spektar vitamina i minerala, a ono što sardinu najviše izdvaja jeste visok nivo omega- 3 masnih kiselina koje imaju višestruko blagotvorno dejstvo na organizam. 

Alpis doo Kovin je moderna kompanija u kojoj se poštuju svi principi savremenog poslovanja, a proizvodnja zdrave hrane u skladu sa standardima u prehrambenoj industriji i stalne inovacije u različitim proizvodima, osnovni su ciljevi preduzeća.

Prateći poslednje trendove, plasiramo na tržište proizvode izuzetnog kvaliteta i moderne ambalaže.

Artikli:

  • Mediteran (u biljnom ulju, paradajz sosu, salamuri sa limunom)
  • Stari Beograd (više vrsta)
  • Stari Jadran (više vrsta)
  • Premia Sardina (u biljnom ulju, paradajz sosu, salamuri sa limunom)
  • Atlantic prima
  • K Plus Sardine (u biljnom ulju, paradajz sosu, salamuri sa limunom)